Leje alu-rig og stativer

Rig & Stativer

Rigging & Ophængning

Ophængning af lyd og lys til events og fester, for at sprede det i lokalet. Når vi ønsker at hænge lyd og lys op i luften så taler vi om rigging - det betyder i praksis montering og ophejsning af typisk en alu-rig hvor udstyret er monteret. Den mest simple form for rigging, er at benytte 3-fods stativer som push-up stativer og højtalerstativer til montering af udstyr på. Større eksempler er alu-rig montering på wire-hejs stativer eller med kædetaljer hejst op under loftet til arrangementet.

Sikkerhed

Når du rigger og ophænger lyd og lys udstyr er det vigtigt det foregår på en sikker og fornuftig måde. Meget af det tekniske udstyr vejer en del kg. og det skal derfor altid monteres korrekt, så det ikke falder ned og forvolder skade. Derfor benytter man altid godkendt materiel til ophejsning, montering og sammensætning af alu-rig for at undgå ulykker og sikre alt foregår efter foreskrifterne. Rigging materiel benyttes altid med en sikkerheds faktor, hvilket betyder at man minimerer slid og farlige situationer.

Push-Up Stativ Leje

Push-Up Stativ

Den mest enkle form for stativer er push-up stativer - de fungerer som en sammenfoldet enhed, med en række rør der er skubbet ind i hinanden og kan trækkes ud som en stige for at gøre stativet højere. Push-up stativer er typisk dimensioneret til at bære maksimal vægt på 20-30kg. Det er tilgengæld stativer som fylder og vejer lidt under transport og er yderst lette at stille op. Ofte monteres en alu t-bom på toppen af stativet hvor man så kan hænge flere mindre lyseffekter, bagtæpper eller andet udstyr.
Wind-Up Stativ Udlejning

Wind-Up Stativ

Stativer som har monteret et wire-spil, kaldes ofte for Wind-up stativer eller materiale hejs. De har den fordel at de kan løfte stor vægt i forhold til stativets størrelse, og du kan nemt og sikkert hejse det monterede udstyr op og ned ned wirespillet på stativet. Wind-up stativer kan typisk løfte til en højde på ca. 3,2-5,5 meters højde og klare en vægt på 100-250kg. pr. stativ. De bruges ofte med en "bro-adapter" på toppen og kan på den måde løfte alu-rig i forskellige længde og størrelser alt efter behov.
Gaffel Wind-Up Leje (Materiale løft)

Kædetaljer

Har du mulighed for at bruge "flyvepunkter" kan det være en fordel at bruge dem til ophængning af alu-rig eller andet udstyr hvor det hejses op og ned med kædetaljer. Flyvepunkter er punkter der er godkendt i store industribygninger, sportshaller og større lokaler til ophænging af materiel og har angivet hvor meget de vægt de kan klare. Kædetaljer kan også bruges til at justere og løfte enkelt opbjekter som flyvning af line array højtalere, justering og ophæng af bagtæpper og andre opgaver.